Construction to begin on Matakana play space

Construction is about to begin on Matakana’s latest community initiative. Reset Urban Design have worked closely with Auckland Council and the local community over a number of years to develop a fun, interactive and adventurous riverside play space.

The play space sits within the Matakana Wharf Reserve, on the edge of the estuary near the upper tidal limit of the Matakana River. The overall design, materiality, and expression of the space responds to this unique and historical riverside setting. The play space will consist of a slide with starting platform, a junior play structure, balancing beams, climbing ropes and a cantilevered ‘tire swing’. There will also be new bespoke seating, a viewing platform overlooking the estuary edge and decorative ‘channel markers’ made from salvaged timber wharf piles dotted throughout to reference the sites history.

Matakana-web